Hlavní navigace

Další podvodný eshop s elektronikou, varuje APEK

26. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Eshop SmartExpert.cz, jehož doména je vedena na Jana Růžičku z Bruntálu, vykazuje podezřelé praktiky. APEK důrazně varuje před nákupem.

Asociace pro elektronickou komerci (APEK) varuje před eshopem www.smartexpert.cz Jeho praktiky jsou podle APEKu podezřelé. Navíc zneužívá i loga APEK. Eshop připomíná dřívější případy falešných e-shopů.

Jakmile zákazník objedná zboží na dobírku, je informován, že u konkrétního zboží lze přijmout platbu pouze předem a možnost dobírky zruší. Kontaktní informace na webu jsou navíc neplatné. 


Autor: www.isifa.com

Nakupujte na ověřených eshopech, radí APEK.

Serveru Podnikatel.cz se ani nepodařilo provozovatele kontaktovat o vyjádření. Uvedené telefonní číslo je totiž nedostupné, o čemž informuje i anglicky mluvící automat. Dle informací CZ NIC je doména vedena na Jana Růžičku z Bruntálu. Všechny ostatní údaje jsou neveřejného charakteru. 

APEK proto doporučuje zákazníkům maximální obezřetnost při objednávce na tomto portálu. Domníváme se, že se může jednat o podvod a že by se v případě platby již spotřebitelé nemuseli shledat se svými penězi, říká výkonný ředitel APEK Jan Vetyška. Ten proto doporučuje nakupovat v ověřených internetových obchodech, se kterými mají zákazníci nebo jejich okolí osobní zkušenost. 

Dále je vhodné sledovat uváděné certifikáty a jejich platnost či nabízené platební metody, doplnil Vetyška. Rady, jak bezpečně postupovat při nákupu na internetu a zároveň formulář pro ověření obchodu, mohou zákazníci nalézt na webu Asociace pro elektronickou komerci. Více se případu věnuje server Lupa.cz: APEK upozorňuje na další podezřelý e-shop – SmartExpert.cz

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).