Hlavní navigace

Od zítra se dá na pobočkách CzechPOINT získat také výpis z insolvenčního rejstříku

15. 4. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Od zítřka mají podnikatelé možnost na pobočkách CzechPOINT využít novou službu. Jedná se o vydávání ověřených výpisů z insolvenčního rejstříku. Insolvenční rejstřík patří mezi veřejně dostupné registry a pro vydání ověřeného výpisu tak není třeba dokládat totožnost žadatele. Prostřednictvím insolvenčního rejstříku se zveřejňují všechny informace týkající se insolvenčních správců, dokumenty z insolvenčních spisů a zákonem stanovené informace týkající se dlužníků. Čtěte více: Dlužíte kvůli krizi? S podnikáním nemusí být konec.

V rejstříku se dá vyhledávat na základě dvou ukazatelů – identifikačního čísla organizace (hledání právnické osoby zapsané v obchodním rejstříku) nebo podle osobních údajů (fyzická osoba podnikající nebo nepodnikající). Poplatek za první stranu výpisu činí 70 Kč, za každou další pak žadatel zaplatí 50 korun.

Podnikatelé tuto novinku přivítali. Díky aktuálnímu rozšíření služby CzechPOINT o výpis z insolvenčního rejstříku dochází k dalšímu zjednodušení a zefektivnění komunikace s úřady. Zároveň tato služba přináší větší komfort pro klienty, kteří již nemusí obcházet několik úřadů, ale mohou obratem obdržet výpis z insolvenčního rejstříku spolu s ostatními dokumenty potřebnými pro podnikání na kterémkoliv kontaktním místě CzechPOINT. Dochází tak k dalším finančním úsporám, úspoře času a zrychlení celého procesu, říká prezident Hospodářské komory České republiky Petr Kužel.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).