Hlavní navigace

Česká televize plánuje obohatit svůj rozpočet, chce zavést poplatky za počítač s internetem

5. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vlastník počítače, který je schopen přes internet naladit streamované televizní vysílání, bude možná platit televizní poplatek. Uvažuje o tom Česká televize, která si tímto krokem chce navýšit svůj rozpočet. V současné době se platí poplatky pouze za počítače, které mají televizní kartu či digitální tuner a ještě jen v případě, že je se jedná o jediné zařízení v domácnosti, které je schopno přijímat televizní kanály. Nově by se poplatky týkaly každého počítače, který je schopen příjmu televizního vysílání přes internet. Čtěte více: Česká televize letos vydělá prodejem reklamy 750 milionů

Podle mluvčího ČT Ladislavy Štichy taková varianta televizních poplatků existuje. Potvrdil to agentuře ČTK: Zvažujeme všechny varianty, právě s ohledem na rozvoj technologií. Takový záměr je ale zatím proti srsti ministerstvu kultury, které však nevyloučilo, že se situace může změnit. V pracovní verzi, kterou máme na stole, nechceme TV vysílání šířené internetem zpoplatnit. Ale je to pracovní návrh, řekla ČTK vrchní ředitelka sekce ministerstva kultury Petra Smolíková.

S poplatky za počítač s možností připojení na internet uvažovala už před třemi lety Česká televize i Český rozhlas. Předchozí návrh se však týkal pouze právnických osob. Nakonec se ale obě veřejnoprávní instituce rozhodly, že tyto poplatky vybírat nebudou. Čtěte více: Kruh se uzavírá. Ovládá BSPLP lidi z České televize?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).