Hlavní navigace

ČSA chtějí být v roce 2011 v zisku

21. 10. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nový šéf Českých aerolinií (ČSA) Miroslav Dvořák představil na včerejším zasedání dozorčí rady návrh na dlouhodobou stabilizaci firmy. Dvořákův plán na restrukturalizaci vychází z návrhů předchozího vedení společnosti. Nové představenstvo potvrdilo reálnost výše nákladů, ale v hodnocení výnosů je opatrnější.

Nové představenstvo Českých aerolinií se zaměří zejména na redukci nákladů a možné synergie s Letištěm Praha, uvedl Miroslav Dvořák a dodal: Výnosy plánuji zvýšit především tím, že se zaměříme na zlepšení systému prodeje letenek a na posílení aktivního marketingu.

Podle Dvořáka lze ještě ušetřit v oblasti centralizace nákupu zboží a služeb a optimalizací letištních kapacit tak, aby byly minimalizovány náklady na letecký provoz. Konzervativní prognóza letošního vývoje aerolinek hovoří o celkové ztrátě ve výši 3,2 miliardy korun. Do kladných hodnot se chce společnost dostat v průběhu roku 2011. Čtěte více: ČSA potřebují na zimu zajistit hotovost, budou se dál osekávat náklady a také prodávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).