Hlavní navigace

ČEZ se bude podílet na modernizaci rumunské elektrárny

2. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Skupina ČEZ vyhrála tendr na strategického partnera pro projekt výstavby nového zdroje v lokalitě stávající elektrárny Galati. V blízké době by tak měly začít jednání mezi zástupci obou společností nad konkrétními detaily založení společného podniku včetně přesného určení podílu jednotlivých partnerů.

Projekt by měl zahrnout modernizaci stávající elektrárny a stavbu nového bloku. Výsledná podoba projektu bude jasná až po vypracování realizační studie, až poté také bude známa celková výše investice ČEZu do projektu.

Tendr na strategického partnera pro společnost SC Electrocentrale Galati SA vypsala státní energetická společnost Termoelectrica, která v Rumunsku provozuje tepelné elektrárny. ČEZ se do tendru přihlásil letos v lednu.

Skupina ČEZ již v Rumunsku působí od roku 2005, kdy zde získala distribuční a prodejní společnost Electrica Oltenia, která v loňském roce podstoupila unbundling, tedy oddělení regulovaných činností distribuce elektřiny od jejího prodeje. K 15. březnu 2007 z ní byla vyčleněna prodejní společnost CEZ Vanzare (obdoba ČEZ Prodej v ČR), Electrica Oltenia byla přejmenována na CEZ Distributie a zabývá se pouze regulovanou činností distribuce elektřiny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).