Hlavní navigace

Češi jsou v pojištění svých ratolestí trošku lehkovážní

22. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Tisícům dětí díky úrazům zůstávají doživotní následky. V počtu úrazů je ČR mezi evropskými zeměmi na předních místech pomyslného žebříčku. A ačkoli za každou druhou smrtí dítěte v České republice stojí úraz, více než polovina dětí není kvalitně pojištěna, zjistil průzkum pojišťovny Triglav. Ten se zaměřil na 450 respondentů – rodičů dětí ve věku od 6 do 15 let.

Více než polovina českých dětí není kvalitně pojištěna, jak zjistil průzkum pojišťovny Triglav. Zájem o dětské pojistky však v ČR roste. Podle informací pojišťovny však rodiče často na pojistných smlouvách svých ratolestí šetří a finální rizika tak nejsou kryta dostatečně. Nejvíce se uzavírají úrazové pojistky či připojištění. Průzkum bohužel potvrdil, že lidem v České republice jde primárně o to, aby je pojistná smlouva nestála moc peněz, a aby si mohli nárokovat pojistné i při sebemenším úrazu. V případě závažnějšího úrazu pak spoléhají na to, že se o ně někdo postará. Opak je však pravdou a za děti by si to měli uvědomit samozřejmě rodiče, uvedl Roman Sznapka, produktový manažer Triglav pojišťovny s tím, že ve vyspělejších evropských zemích jsou lidé ohledně pojištění zodpovědnější.

V úrazovosti dětí se ČR bohužel řadí na přední příčky pomyslného žebříčku evropských zemí. Nejčastějšími příčinami úrazů jsou pak dopravní nehody. Riziko smrti způsobené úrazem nebo trvalých následků může pro mnoho rodin znamenat nedozírné důsledky. Lidé si to bohužel stále neuvědomují, a tak je povinností pojišťoven na tyto skutečnosti neustále poukazovat. Vedle komunikační role pojišťoven vidím také velký prostor pro kampaně dalších subjektů, jako jsou například státní orgány či BESIP, doplnil Petr Baný, generální ředitel Triglav pojišťovny.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).