Hlavní navigace

ČD se ohradily proti nařčení z nehospodárnosti

20. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České Dráhy protestují proti výrokům Milan Urbana, místopředsedy ČSSD, který v rozhovoru na rádiu Impuls řekl, že České dráhy uzavřely nevýhodnou smlouvu s ČEZem na dodávku elektrické energie a že evidentně nehospodaří správně.

ČD žádnou takovou smlouvu nemají a dodavatelem trakční energie je státní organizace Správa železniční dopravní cesty. ČD naopak kritizovaly nevýhodně uzavřenou smlouvu mezi státní organizací Správa železniční dopravní cesty, která má monopol na dodávky trakční elektřiny na železnici, a státem ovládanou společností ČEZ, komentoval Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení ČD.

Drahám se nezamlouvají ani výroky o nehospodárnosti. Podle vedení ČD je hospodaření společnosti vysoce efektivní i ve srovnání s řadou jiných v západní Evropě etablovaných drážních podniků včetně těch soukromých. V této souvislosti bychom rádi připomněli, že jsme zřejmě jako jediný management ve společnostech se státním podílem skutečně snížili své platy, nevyplatili odměny za hospodaření v uplynulém roce, snížili vozidlový park managementu na polovinu, uzavírá Šťáhlavský. Čtěte také: ČD: Lepší služby na železnici nikdo jiný nenabídne.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).