Hlavní navigace

Změna image vám může zvýšit profesní sebevědomí, stejně jako Renátě a Martinovi

5. 10. 2010
Doba čtení: 9 minut

Sdílet

 Autor: 329515
[Business (duo) Proměny] Změny image tentokrát podstoupili Renáta a Martin z firmy, která působí v oblasti mediální logistiky a telemarketingu. Oba se po proměně shodli, že jim nová image zvýšila profesní sebedůvěru.

Tento týden se můžete podívat na Business (duo) Proměnu Renáty (25 let) a Martina (25 let). Oba zastávají pozici s názvem Supervisor telemarketingu ve společnosti Mediaservis, která zajišťuje komplexní služby v oblasti mediální logistiky, poštovních služeb a telemarketingu. Možná právě proměna Martina a Renči bude impulzem k zavedení nového dress-code a dalších příjemných změn v jejich společnosti. Zároveň se jedná o jediný finálový pár, kdy muž musel přemlouvat svoji kolegyni k účasti v soutěži o změnu image. u všech ostatních tomu bylo právě naopak.

Mezi záliby Renáty patří vaření a objevování nových kulinářských zážitků, četba dobrodružných knih se sci-fi nádechem a pokud má chuť a potřebu odpočívat aktivně, vyhledává jízdu na kole, případně spinning. Renáta prozradila, že má vysoké ambice, ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že opak je pravdou. Jejím cílem v pracovní sféře je hlavně spokojenost. Mým hlavním mottem je, že život je plný změn. Změn, kterým se nemáme bránit, ale které máme brát jako výzvy. Proto, aby člověk byl skutečně spokojený, je třeba přistupovat ke změnám, které přicházejí pozitivně. Těším se ze všeho, co přichází a ve všem se snažím hledat to dobré, co může být mým hnacím motorem do budoucna, dodává Renáta.

Mezi Martinovy koníčky patří cestování, volejbal a zábava. Jeho životní postoj se řídí mottem: Žiji jenom jednou (alespoň se to říká), a proto se snažím život a si co nejvíce užívat a zažít vše, co za to stojí. Jeho ambice jsou také vysoké. Letos by rád dostudoval vysokou školu a poté našel uplatnění ve finanční sféře. A strašně rád by procestoval celý svět.

Video

U kadeřnic a vizážistky panovala spokojenost

Stejně jako předchozí proměny, tak i tato začala návštěvou kadeřnického salonu a vizážistiky. S novým sestřihem byli Martin a Renáta velice spokojeni. Účes je fajn. Jsem rád, že kadeřnice zvolila „rozcuch“. Nemám rád usedlé účesy, komentoval změnu účesu Martin. Se střihem i s barvou jsem moc spokojená. Přesně takto jsem si účes představovala, souhlasila se změnou Renáta.

Také po návštěvě vizážistky sálala z Renáty a Martina spokojenost. Slečna Renáta má velmi krásnou pleť, mladistvou a dostatečně hydratovanou. Takovou pleť by každá mladá dáma měla hýčkat správným kosmetickým výrobkem určeným pro mladší generaci, protože tak posuneme dobu, než se začnou objevovat první jemné vrásky, uvedla Martina Křížová, vizážistka společnosti Zepter Cosmetics.

Martin zase trpí na kruhy pod očima a jako většina mladých mužů má pokožku mastnějšího rázu. Na její zmatnění vizážistka použila matující krém, který pokožku zvláčňuje, pročišťuje a regeneruje. Krém obsahuje čerstvý výtažek z aloe vera, který chrání, zvlhčuje a zanechává svěží pocit na pleti, doplnila Martina Křížová. Čtěte více na Asistentka.cz: Čtvrtá proměna: Kosmetika a líčení.

Nebojte se jedné výrazné barvy

V pánské business módě bývá kravata většinou jedinou částí pánského business dress-code, která oblek oživí. Kravaty se ladí podle košile, tón kravaty k tónu košile. Kravata by měla být alespoň o jeden odstín tmavší než košile. Tento rozdíl mezi odstíny lze elegantně vyřešit tak, že kombinujeme matnou košili a lesklou kravatu. Jako manažer telemarketingové firmy absolvuje pan Martin důležitá jednání, na kterých musí reprezentovat nejen sám sebe, ale i firmu, kterou zastupuje. Pro takové příležitosti jsme doporučili klasický šedý oblek, vysvětlil Petr LimbergDomu módy.

Pro Martina též odborníci vybrali oblečení v rámci casual dress-code. Obecně se muži v ČR barev obávají, přičemž právě barva pomůže zvýraznit jejich typ a umožní příznivější vstup do případného jednání. Odborníci klidně radí jednu část oblečení ve výraznější barvě. Není dobré kombinovat pro pracovní účely více výrazných barev, ale jedna je vítána.

V módě pro ženy se v letošní sezóně podzim/zima 2010/2011 budou stále nosit proužky a kostky, bude se nadále kombinovat sportovní styl s elegantním (tričko a sako) a vrstvit jednotlivé druhy oblečení. Co se barev týče, neutrální odstíny jako šedá, bílá nebo béžová budou stále in. Společně s Renátou jsme vybrali sako do svislého proužku, který opticky zmenší ramena a kombinovali jsme ho se sportovně-elegantní sukní s praktickým módním zipem v přední části, upřesnila Zdeňka Starnovská, majitelka salonu Lady Moda. Čtěte více na Asistentka.cz: Čtvrtá proměna: Oblečení a obuv

7 otázek pro Renátu a Martina

Co vás přimělo k účasti v projektu Proměny?

Renáta: K účasti v soutěži mě přemluvil kolega, který se chtěl zúčastnit. Souhlasila jsem, protože mne zajímala možnost vyzkoušet a vyslechnout názor odborníků na vizáž a třeba něco užitečného pro vylepšení mého image.

Martin: Jsem pro každou ptákovinu, a proto když přišla možnost přihlásit se do tohoto projektu, tak jsem neváhal, přemluvil kolegyni a přihlásil se.

Co jste od Proměn očekával/a?

Renáta: Má očekávání byla smíšená. Byla jsem zvědavá a těšila se na to, zároveň jsem pociťovala obavy, abych se potom ve výsledku cítila dobře. Tyto obavy se samozřejmě nenaplnily a výsledek byl příjemný pro mne a snad podle reakcí i pro mé okolí. Obecně se dá říci, že jsem očekávala také ujasnění a radu v tom, jak vytvořit vzhled odpovídající mé pozici a naší firmě.

Martin: Od Proměn jsem očekával proměnu. Proměnu frizury, výměnu šatníku. Věřím totiž, že image je v dnešní době velmi důležitá a dokáže v mnoha věcech usnadnit cestu. Mimo to očekávám od Proměn samozřejmě výhru…:-)

Považujete změny po absolvování Proměn za pozitivní?

Renáta: Určitě ano, některé informace a změny pro mě byly inspirací. Zejména co se týče kadeřnické části a líčení. Pro mne bylo zajímavé zjistit a moci si i ověřit některé „fígly“.

Martin: Změny hodnotím rozhodně pozitivně. Po Proměnách jsem se setkal jenom s pozitivními reakcemi. Až na celníky, kteří mě nepoznali podle starší fotky v pasu a nechtěli pustit přes hranice. Ale i oni hodnotili změnu pozitivně.

V čem konkrétně vám účast v projektu Proměn pomohla v rámci vašich pracovních aktivit?

Renáta: Z pohledu pozice nikoliv, nicméně z osobního hlediska změna určitě přispěla k vetší sebejistotě v práci a sebevědomí ve vystupování před dalšími lidmi, což je také hlavní náplní mé práce. Největší změna je asi v pohledu na důležitost toho, jak člověk vypadá a jak se obléká v rámci zaměstnání. Je pro mne důležitější mít na sobě oblečení a celkově vypadat tak, aby to odpovídalo situaci a mé pozici.

Martin: Přímo v rámci pracovního uplatnění k posunu zatím nedošlo. Největší posun však nastal v oblasti sebevědomí a sebejistoty. Když jsem se potkával s pozitivními reakcemi, velice mě to nakoplo a cítil jsem se mnohem lépe a sebevědoměji, což se promítlo právě i v rámci práce. Dnes a denně jsem v kontaktu s velkým počtem lidí. Vlastně celá moje práce je založena na přímé komunikaci s lidmi. A právě díky Proměnám a pozitivním změnám, které nastaly, jsem začal byt sebejistější, přesvědčivější a odvážnější.

Co vy osobně vnímáte jako největší pokrok?

Renáta: Za nejpřínosnější vidím výsledek kadeřnického snažení příjemné kadeřnice Elišky. Je velice zajímavé na vlastní kůži vyzkoušet, co udělá s člověkem taková změna, kdy se najednou cítíte daleko sebejistěji a celkově lépe.

Martin: Za největší pokrok považuji hlavně změnu účesu. Tato změna se líbila všude – v práci, doma, v hospodě s kamarády. Navíc jsem také vděčný i za inspiraci, jak celkově image vyšperkovat pomocí vhodného oblečení a doplňků.

Jaký význam vy sama/sám přikládáte vaší image? Jakou roli hraje vizáž a vystupování ve vaší profesi?

Renáta: Osobně jsem dříve image nepřikládala až takovou důležitost, což se značně změnilo. Nejenom že se sama na sobě snažím v tomto směru pracovat a mít vždy image na danou situaci, ale oceňuji to více i u ostatních. To jak člověk vypadá a působí, je v mojí práci velice důležité. Vzhledem k tomu, že mojí pracovní náplní je komunikace s lidmi, podřízenými, a současně i setkávání se s lidmi na vyšších pozicích, vždy je potřeba vypadat reprezentativně.

Martin: Image je při mojí práci nesmírně důležitá. Mám na starosti poměrně velkou skupinu lidí, které musím vést a hlavně je motivovat k určitým výsledkům. Dennodenně komunikuji s lidmi, vedu školení, výběrová řízení nebo různé tréninky soft skills. Z toho důvodu je vhodné vystupování více méně mou pracovní povinností. A právě k vyšperkování vystupování mi může sloužit dokonalá image. A do toho mi pomohla nazřít právě účast v Proměnách. Dnes se více zaměřuji na detaily. Hodnotím, jaká úprava zevnějšku se hodí pro danou příležitost, ať už v práci nebo v soukromí.

Jak celkově hodnotíte absolvování Proměn a jaká část se vám nejvíce líbila?

Renáta: Největší změna proběhla v účesu a barvě vlasů, ze kterých jsem byla nadšená a daly mi odvahu na změnu. Dále také líčení bylo velmi příjemné a tipy, které mi paní kosmetička odhalila, se mi hodí dnes a denně, což se projevuje v kladném hodnocení mého okolí, a to nejen pracovního. Na každé části bylo jistě něco zajímavého. Celkově byla Proměna pro mne příjemnou zkušeností s možností nahlédnout do tajů tvorby image. Líbil se mi i příjemný kolektiv pořadatelů a účastníků.

Martin: Můj pohled na image se změnil o 180 stupňů. Čtenáři mohou vidět, jaká byla má image předtím, než jsem se svěřil do rukou profesionálů. Od té chvíle se snažím držet rad a doporučení, které jsem dostal a věřím, že vhodná image má velký význam. U mne konkrétně došlo k největší změně u účesu. Z něčeho nevýrazného se stalo něco výrazné, moderní a trendy. Jak už jsem říkal, změnu hodnotím velice pozitivně. Dokonce se na sebe můžu sem tam podívat do zrcadla. Možná to bude znít trochu žensky, ale nejvíce jsem si užíval oblékání. Zkoušení různých modelů, hledání ideální kombinace. Velice mi v tom pomohli i odborníci v Domě Módy, kteří dokážou člověka odhadnout a dokážou mu navrhnout vhodný model. To mě velice bavilo. No, a mimo to samozřejmě čas strávený v péči slečny kadeřnice, která byla úžasná. Rozhodně po absolvování Proměn budu klást větší důraz na outfit. Zjistil jsem, že v kvalitním obleku mi to celkem sluší a budu si muset takový obstarat.

Fotogalerie

BDP: Renáta a Martin - galerie

Hodinky se hodí i jako šperk

K Martinově obleku vybrali odborníci z obchodu Arde.cz klasickou pánskou aktovku na dokumenty s krokodýlím vzorem. Ta poskytuje dostatečný komfort pro každodenní agendu a je svému nositeli výraznou oporou v jeho image a postavení. Aktovku je možné sladit s diářem, zápisníkem, portfoliem a dalšími doplňky. Jako módní doplněk pak byly zvoleny elegantní švýcarské hodinky s páskem z pravé krokodýlí kůže. Hodinky především u mužů patří k nejdůležitějším šperkům a patří neodmyslitelně k výbavě nejen businessmana, ale každého moderního člověka.

skoleni_15_4

Výběr hodinek je v současné době opravdu nepřeberný. Zatímco kdysi mužům bohatě stačil jeden skvost, dnešním nárokům jedinými hodinkami rozhodně nevyhovíte. Ke kvalitnímu obleku se vyplatí investovat – v opačném případě by na sebe laciný šperk zbytečně upoutával ne zrovna lichotivou pozornost. Platí také, že ke stříbrnému řetízku nesmí být zvoleny zlaté hodinky a naopak. Naproti tomu k hodinkám s koženým páskem se hodí zlato i stříbro.

K šedobílé kombinaci oblečení Renaty pak odborníci vybrali výraznou upoutávající koženou lakovanou aktovku na notebook. Ta přirozeně dotvořila Renatin outfit a dodala jí sebevědomý výraz. Tyto doplňky se staly třešničkou na dortu celé proměny, kterou oba aktéři hodnotili velice kladně. Renáta i Martin se shodli, že změna image jim především zvedla sebevědomí, což se pozitivně odrazilo v jejich (nejen) pracovním životě. Čtěte více na Asistentka.cz: Čtvrtá proměna: Doplňky sjednocující vzhled

Před proměnou

BDP: Renáta a Martin

Po proměně

BDP: Renáta a Martin

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).