Hlavní navigace

Britská vláda rozdává víza nebritským podnikatelům

28. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Nebritští podnikatelé a investoři mají nyní zvláštní motivaci přijet do Spojeného království poté, co tamní Ministerstvo vnitra 16. března oznámilo nové vízové pokyny, které budou odměňovat podnikatele, kteří přispívají k britskému ekonomickému růstu.

Podnikatelé přicházející do Británie a hodlající zde investovat velkou sumu peněz nebo vytvářet nová pracovní místa, budou mít právo usadit se trvale v Británii mnohem rychleji.

Ti, kteří ve Velké Británii investují 5 milionů liber, se budou moci usadit po třech letech, zatímco ti, kteří investují 10 milionů liber a více, se ve Spojeném království budou moci usadit po letech dvou. Před tímto prohlášením byla stanovena pětiletá lhůta, během níž nebylo na Ostrovech možné trvalé usazení.

Ministr imigrace, Damian Green, minulý týden řekl: Poslal jsem světu jasný vzkaz – Velká Británie zůstává otevřena pro obchodníky a chceme, aby ti, kteří zde mají co nabídnout, přišli a usadili se. Podnikatelé a investoři mohou hrát významnou roli v naší ekonomické obnově a chci udělat všechno co je v mých silách abych je ujistil, že Británie je pro ně i nadále atraktivní destinací.

V loňském roce jsme vydali příliš málo víz pro ty, kteří chtějí založit podnik nebo investovat ve Velké Británii – to hodláme změnit, dále uvedl.

Vláda rovněž oznámila nové vízum pro potenciální podnikatele, které jim umožní vstoupit do Spojeného království s cílem zajistit své financování a učinit opatření k zahájení své činnosti před tím, než podnikatel obdrží plné podnikatelské ví­zum.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).