Hlavní navigace

Benešov má největší podnikatelský potenciál ve Středočeském kraji

14. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Dnes byly zveřejněny výsledky projektu s názvem Město pro byznys. Na nejvyšší příčce žebříčku měst podle perspektivy, kterou mohou mít pro podnikatele, se umístil Benešov. Vyznačuje se nejvyšší atraktivitou lokality, nízkými cenami srovnávaných položek a příznivou situací na pracovním trhu.

Projekt Město pro byznys vyhodnotil Benešov jako nejperspektivnější město pro podnikání ze Středočeského kraje. Město zvítězilo díky atraktivitě lokality, v níž se nachází, příznivými cenami položek, které projekt porovnával a dobrou situací na pracovním trhu. Benešov má velkou perspektivu z hlediska cestovního ruchu a rekreace. Pro podnikatele proto připravujeme revitalizaci dvou objektů po armádě o rozloze 25 – 28 hektarů. Zpracováváme nový územní plán pro město Benešov a současně regulační plán pro obě tato území. Vedle nového bydlení nabídneme i prostor pro služby a drobné podnikání za zvýhodněných podmínek, uvedl pro Mediafax druhý benešovský místostarosta Jaroslav Duras.

Nejméně mohou podle hodnocení projektu podnikatelům nabídnout Poděbrady. Na výsledku se podepsaly tamní ceny, které jsou pro podnikání vysoké a nízce ohodnocená kvalita místní veřejné správy. Města byla hodnocena pomocí 50 kritérií členěných do šesti oblastí, jako je podpora podnikání ze strany regionálních správ, porovnání podnikatelského prostředí, situace na pracovním trhu, atraktivita lokality, cenové podmínky dané oblasti a výsledky výzkumu na radnicích a mezi podnikateli. Čtěte více: České podnikatelské prostředí je na 75. místě

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Redaktor/ka již pro server Podnikatel.cz nepracuje. 

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).