Hlavní navigace

Až 80 % firem v USA má problém zajistit práci na dálku

4. 12. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Pouze 20 % amerických firem by bylo schopno zajistit svým zaměstnancům práci z domova a tím i své fungování v případě neočekávaných katastrof typu dopravního kolapsu či třeba chřipkové pandemie. Vyplývá to se studie společnosti Cisco.

Bezpečný přístup k práci na dálku a plynulý chod firmy jdou ruku v ruce. Technologie, které umožňují zaměstnancům bezpečně se připojit k firemní síti i z jiného než pracovního místa, by proto měly být zahrnuty ve strategii každé společnosti, řekl Fred Kost, ředitel marketingového oddělení pro bezpečnostní řešení ve společnosti Cisco.

Podle studie společnosti Cisco se 38 procent amerických firem domnívá, že nemusí kvůli oborou jejich podnikání podporovat práci na dálku. Průzkum dále uvádí, že většina firem, které zaměstnání z domova umožňují, registruje větší produktivitu i spokojenost svých zaměstnanců.

To že jsme zaměstnance vybavili technologií, která jim umožňuje bezpečně pracovat z domova, výrazně posílilo průběh všech našich operací. Ačkoli jsme původně technologii pro práci na dálku pořídili kvůli několika pracovníkům, kteří čas od času nemohli do práce přijít osobně, ukázalo se, že je velkým přínosem nejen pro ně, ale pro celou společnost, potvrdil Jeff Neronha, IT manažer odpovědný za inženýrské sítě a operace města San Antonio.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Zástupce šéfredaktora Podnikatel.cz a BusinessCenter.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).